Låsa upp

Varför vill man låsa upp sin Sony XPERIA?

Det finns väldigt många olika anledningar till att man vill låsa upp Sony XPERIA eller Sony Ericsson XPERIA, vi ska försöka lista de viktigaste argumenten för att låsa upp operatörslåset på din XPERIA här nedan.

Täckning

Trots teknikens framsteg så finns det faktiskt många ställen i vårt avlånga land där telefonen helt enkelt inte fungerar eller fungerar väldigt dåligt. Om du nu har köpt en dyr Sony XPERIA som är operatörslåst till t.ex. Telenor och upptäcker att den helt enkelt inte fungerar i sommarstugan, hur kul är det på en skala?

Dessutom så upptäcker du till din fasa att grannens 25 år gamla Nokia fungerar perfekt med ett Telia kontantkort … Eftersom din Sony XPERIA är operatörslåst och Telenor vägrar hjälpa dig innan det gått 12-månader så sitter du i en tråkig sits.

Men eftersom du läser detta så är du bara några knapptryckningar bort från lösningen på problemet. Köper du en upplåsningskod av oss så kan du enkelt låsa upp din Sony XPERIA och använda valfritt SIM-kort i fortsättningen.

Andrahandsvärdet

En Sony XPERIA är en dyr telefon och har ett ganska högt andrahandsvärde. Problemet om din Sony XPERIA är operatörslåst är att antalet potentiella köpare minskar radikalt pga. detta.

Betänk följande scenario: Du har en Sony XPERIA som är operatörslåst till Telia, det gör att de enda möjliga köparna till din Sony XPERIA är de som använder eller planerar att använda just Telia som operatör.

Det minskar ju radikalt möjligheten att få den såld och dessutom själva värdet på din XPERIA. Om du däremot låser upp din Sony XPERIA innan du säljer den så ökar chanserna att få den sålt rejält och då dessutom till ett bättre pris.

Utomlands

Utlandsresan kan visa sig bli en ekonomisk mardröm om du tar med dig din operatörslåsta Sony XPERIA. De flesta av oss har ju läst om folk som kommer hem från utlandssemestern och får en telefonräkning på tiotusentals kronor.

Sony XPERIA är i mångt och mycket egentligen en dator med en massa program som vill koppla upp mot Internet. Detta gör att du inte behöver ringa samtal för att komma upp i rent hiskeliga summor. Anta att du startar din Sony XPERIA bara för att snabbt kolla dina email, samtidigt så kopplar ca 10 program upp sig mot Internet och laddar ner en stor mäng data.

Det finns naturligtvis möjligheter att stänga av s.k. roaming, men det är ingen självklar procedur för alla hur man gör det. Vad vi föreslår är att du helt enkelt låser upp din Sony XPERIA innan du åker och sedan köper ett lokalt kontantkort. Då kan du ju fritt använda telefonen till lokal taxa utan att riskera några kallduschar i form av en ockerräkning när du kommer hem.

Bara för att du kan låsa upp den

Detta är enligt oss nästan den viktigaste anledningen att låsa upp sin Sony XPERIA. Sett ur många perspektiv så är det faktiskt helt galet att man ska bli tvingad att använda ett visst företags tjänster för att göra något så idag självklart som att ringa.

Dessutom så är ju faktiskt din telefon din ägodel, att du inte ska kunna använda den fullt ut pga. att den är operatörslåst till en operatör är inget vidare.

Med risk att vara lite väl kaxiga så tycker åtminstone vi på Sonyunlock att man ska knäppa storföretagen på näsan och spara en slant om man kan.

 

Tillbaka till Start