IMEI-nummer

Hur du får fram ditt IMEI-nummer

IMEI-nummer är inte något du kommer i kontakt med i den dagliga användningen av din telefon och som efterfrågats av våra kunder kommer vi att göra en liten guide här på hur man får fram IMEI-nummer med olika metoder.

Det enda du egentligen behöver veta om ditt IMEI-nummer är att det är ett unikt nummer som används för att identifiera din telefon. Ett IMEI-nummer består av 15 siffror och är själva grunden på vilken vi får din upplåsningskod från.

Det är mycket viktigt att du förser oss med rätt IMEI-nummer tillsammans med din beställning, så lite som en enda felaktig siffra kommer att resultera i antingen en felaktig kod eller ett tomt resultat vilket kommer båda att leda till onödiga förseningar.

Ta fram ditt IMEI-nummer

Detta är de fyra vanligaste metoderna för att få fram ditt IMEI-nummer. Om vi ​​skulle rekommendera någon av dessa metoder över de andra skulle det vara den första metoden.

Anledningen till detta är att denna metod visar IMEI från telefonens hårdvara vilket betyder att detta IMEI-nummer alltid är korrekt.

Klistermärken och lådor kan bli utbytta och i värsta fall kan det resultera i att du beställer en upplåsningskod baserad på det IMEI-nummer som finns på lådan som inte överensstämmer med din telefons IMEI-nummer.

Så det säkraste sättet är att bara slå in: * # 06 # och ge oss det IMEI-nummer du ser på skärmen.

Metod 1

Det enklaste sättet att kontrollera ditt IMEI-nummer är att slå in följande sekvens:

* # 06 #

Detta kan göras med eller utan ett SIM-kort i och du använder telefonens knappsats på samma sätt som om du ringer ett telefonnummer.

Ta fram IMEI-nummer via knappsatsen.

Metod 2

I vissa modeller av Sony Xperia kan du ta ut batteriet och IMEI kommer att synas på ett klistermärke på undersidan. Den senaste modellen av Sony Xperia har oftast ett ”lock” undertill som du kan ta bort.

Ta fram IMEI-nummer under luckan

Metod 3

Kontrollera etiketten på lådan som telefonen levererades i. Notera att om det är en begagnad telefon så kan du inte vara säker på att telefonen är den som hör till lådan, så denna metod är bara säker på om du har en ny telefon.

Ta fram IMEI-nummer på kartongen.

Metod 4

I de flesta fall kan du se IMEI-nummer i telefons meny, gå till: INSTÄLLNINGAR - > OM. Här kan du sen en rad som visar IMEI-numret.

Ta fram IMEI-nummer via menyn.

 

Tillbaka till Start