Garantier

Garantier vi ger om du köper en Upplåsningskod till din Sony Xperia

Vi garanterar naturligtvis att våra koder fungerar som vi sagt, d.v.s. att de låser upp din telefons operatörslås så att du kan använda alla simkort, från alla operatörer i alla länder. En upplåsningskod skiljer sig en del från andra produkter och tjänster så vi vill klargöra lite vad vi menar med garantier.

Felaktig upplåsningskod

Detta kanske låter lite konstigt, men det är faktiskt 100 % omöjligt för oss att få fram fel kod till din telefon. Vi får antingen fram en kod – den rätta, eller ingen kod alls. Vi använder oss av din telefons IMEI och SERIAL för att ta fram din upplåsningskod.

Skulle en enda siffra i IMEI eller bokstav i SERIAL vara fel så får vi ingen kod alls. Är allting korrekt så får vi fram din telefons upplåsningskod och detta är den korrekta koden för att låsa upp din telefon.

Enda rimliga sättet för oss att få fram fel kod är om du tar uppgifterna från telefonens kartong och det på något vis inte är kartongen som hör till din telefon. Vi vill dock tillägga att det är extremt ovanligt och undviks bäst genom att plocka fram informationen ur din telefons menyer istället (beskrivs hur under köpeprocessen).

Det finns ju naturligtvis den ökända mänskliga faktorn att ta med i beräkningarna här med. Skulle vi av någon anledning göra något misstag så har du naturligtvis dina pengar tillbaka. Risken för detta är ju naturligtvis extremt liten …

Din Sony Xperia blir låst igen på garantiservice

Ett auktoriserat serviceombud för Sony har visserligen den tekniska utrustning och kunnande som krävs för att låsa din telefon igen, men risken för att de gör detta är nästan obefintlig. Det finns överhuvudtaget ingen rimlig anledning till att de skulle göra det. Skulle de göra det så slår du bara in upplåsningskoden du fått av oss igen och tji fick dom.

Din Sony Xperia blir utbytt på garantin

Här finns ett potentiellt problem. Byter de ut hela telefonen eller telefonens moderkort till ett nytt och låser den så kommer koden du köpt av oss inte att fungera. Anledningen till detta är att din telefon då får ett nytt IMEI.

Om detta händer så försöker vi hjälpa till med att ta fram en ny kod till kraftigt nedsatt pris. Det är dock lyckligtvis så att om telefonen byts ut så brukar serviceombudet inte bry sig om att låsa telefonen igen.